Innovatie

Samen werken aan de teelt van de toekomst

partner in topinnovatie

Groene revolutie

Plantfellow ontwikkeld AI-oplossingen voor de teelt van de toekomst. We streven naar een verhoogde oogstopbrengst in de high-tech voedselproductie en duurzame tuinbouw. Naast digitale scouting en automatische gewasmetingen, zijn NXT-Gen & digital twin PPS projecten in voorbereiding.

high-tech innovaties

Met de nieuwste technieken in beeldherkenning en onze hoogwaardige AI-kennis, werken we onder meer met Koppert Biological Systems, Letsgrow.com en Prominent aan high-tech innovatie uit Nederland.

data driven oplossingen

Samen maken we datagedreven producten en diensten 
toegankelijk voor telers, kwekers, veredelaars en onderzoekers. Meedoen of jouw idee voorleggen?

powered by sobolt

AI-innovaties voor een duurzame toekomst

Plantfellow is een zusteronderneming van Sobolt. Alle door Sobolt aangedreven merken en bedrijven ondersteunen een duurzamere toekomst. Het leveren van state-of-the-art softwareapplicaties is de gedeelde kracht.

groen, groener, groenst

Groen heeft veel kleuren en verschijningen. Al jaren werken we aan de monitoring van groene daken in steden, habitats en het inspecteren van bomen. Daarnaast zetten we onze kennis in op het gebied van energiebesparing, infra en zonne-energie.

natuur en klimaat

Onze kenniscombinatie van natuurkunde, kunstmatige intelligentie en de nieuwste techniek in beeldherkenning, levert unieke inzichten op. Lees meer over Sobolt en onze ‘groene’ oplossingen.


voorbeeld digital twin

Succesvol voorbeeld
uit onze klimaatkoker

TreeTracker is in 2019 opgericht door Sobolt & Bomenwacht. Een slimme oplossing met LiDAR puntenwolken en mobile mapping om bomen automatisch te herkennen en meten. Verschillende kenmerken worden geclassificeerd, wat leidt tot volledig digitale boominspecties én CO2 + impactanalyse per gebied.

De AI-developers van TreeTracker werken nu aan de duurzame oplossingen van Plantfellow, waaronder AutoPheno.

werkwijze R&D

Bouwen aan de oplossing van de toekomst

Innovatie zit in ons DNA. Sinds de start is dagelijks innoveren, fouten maken en weer opstaan de hoofdstrategie. Met zo’n 30 specialisten gaan we uitdagingen aan en vieren we de eureka-momentjes op een groene locatie of in het Rotterdamse hoofdkwartier. 

  • Samen leren, ontwikkelen & investeren
  • Korte agile ontwikkelcyclus
  • Evaluatie & feedback in sprints
  • Toepasbaarheid testen, valideren & certificeren
  • MVP, MLP & releases naar service

samen aan de slag?

High-tech ontwikkelen

Pas de nieuwste technologische ontwikkelingen toe in de praktijk. Samen halen we het meeste uit data. Wij geloven sterk in co-development met partners en klanten. Onze gezamenlijke ambitie is om oplossingen van wereldklasse te ontwikkelen met behulp van AI. De korte ontwikkel-cycli en snelle tests van toepasbaarheid brengt de toekomst binnen handbereik.

Onze partners in innovatie