Innovatie

Groen heeft veel kleuren en verschijningen. Al jaren zijn we bezig met het monitoren van groene daken in steden, habitats en het inspecteren van bomen.

Veel dingen komen samen:

  • Hoogwaardige AI-vaardigheden
  • Waarde van groen
  • Verlangen om bij te dragen aan een duurzame wereld

Met de top AI-algoritmen van Plantfellow meten we onder meer de groei van planten. De missie is: “meer voedsel met minder middelen”.

AI innovatie
in de glastuinbouw

Ontwikkelingen volgen elkaar snel op, daarom testen we deze week de nieuwste 3D camera's voor diverse projecten in het nieuwe jaar.
Met deze nieuwe 'collega' kunnen we snel de laatste verbeteringen aan Smart Scout testen voordat de productie start. Nieuwsgierig?
De hackathon 'Think Code Feed the World' werd druk bezocht. Sobolt en Hoogendoorn daagden de studenten uit met de opdracht 'digital twins'.
Op deze dag zullen ook ontwikkelaars van kasrobots wereldwijd aanwezig zijn, met het oog op toekomstige ontwikkelingen, nieuwe systemen en businessmodellen. Danny Hetharia van Sobolt haakt daarop in met de sessie "AI: van buzz tot business".
Terwijl achter de schermen aan de vorm en specificaties van […]
Dit jaar als bezoeker, volgend jaar als exposant! Tijdens ons bezoek aan GreenTech Amsterdam werd al snel duidelijk dat we volgend jaar ook tussen alle tuinbouwspecialisten willen staan. Het liefst als Innovation Award Winner 😉
Inzicht op afstand Slimme gewasmetingen maak je met 3D fenotypering. […]
De koppeling van geavanceerd meetsysteem en dashboard is een feit. Een grote stap in 'remote crop control' en fenotypering.

Innoveer mee

AI in natuur + klimaat

Meer innovaties powered by Sobolt

TreeTracker

TreeTracker is in 2019 opgericht door Sobolt + Bomenwacht. Door de kennis van Sobolt over kunstmatige intelligentie te combineren met de kennis van Bomenwacht, maken we slimme oplossingen voor stedenbouw en boomonderhoud.

HeatPuls

Dankzij slimme innovaties is HeatPuls tot wel 80% goedkoper dan traditionele isolatie-adviezen. Hierdoor wordt het voor gemeenten en andere belanghebbenden mogelijk om bewustwording en handelingsperspectief te creëren onder grote groepen huiseigenaren.

Crop measurements

Ons developmentteam werkt continu aan innovatieve land- en tuinbouwproducten. We ontwikkelen en leveren AI producten voor een duurzame toekomst. Met FellowFlex maken we geavanceerde phenotyping modellen toegankelijk voor landbouw en oogsttijd in de kas.