RoboCrops 2021 is een jaarlijks evenement waar wereldleiders in de glastuinbouw en de hightech gemeenschap elkaar ontmoeten om real-life uitdagingen en potentiële hightech oplossingen te bespreken.

RoboCrops wordt georganiseerd door FME, World Horti Center en InnovationQuarter. Telers, techbedrijven en studenten worden tot het uiterste uitgedaagd in het uitgebreide programma boordevol hackathons, informatieve sessies en matchmaking die plaatsvinden bij World Horti Center in Naaldwijk/Westland en Tomatoworld in Honselersdijk.

Het evenement bestaat uit twee dagen. 24 november staat in het teken van ‘vandaag’. Op 25 november (‘Tomorrow’) ligt de focus op oplossingen die meer tijd nodig hebben. Zoals het samenbrengen van alle verschillende databronnen en technologieën bij een tuinbouwbedrijf. Hierbij speelt system engineering een belangrijke rol (Digital Twins, Cyber ​​Physical Systems). Op deze dag zullen ook ontwikkelaars van kasrobots wereldwijd aanwezig zijn, met het oog op toekomstige ontwikkelingen, nieuwe systemen en businessmodellen. Danny Hetharia van Sobolt haakt daarop in met de sessie “AI: van buzz tot business”.

Interesse? Lees meer en schrijf je in via https://events.innovationquarter.nl/RoboCrops.