Ontmoet Plantfellow op Horticontact in Gorinchem. Op 22, 23 en 24 februari presenteren we onze producten op stand i-148.

Easy Insect Scout: intro in de kas

Easy Insect Scout 2.0 is bij 3 telers in de kassen geïnstalleerd. Tussen de komkommers, tomaten en paprika’s telt “de Easy” nu de Witte vlieg en trips.

De telers testen de apparatuur en geven ons feedback voor doorontwikkeling. Enerzijds testen we gebruiksgemak, anderzijds worden meetgegevens gevalideerd met handmatige tellingen. Het doel van Easy is nauwkeuriger te worden dan het menselijk oog, om te besparen op middelen en manuren.

Zoals dat met prototypes gaat, scoorden we niet direct 3 uit 3. Na het vlot en succesvol ‘ophangen en verbinden’ van de Easy op 2 locaties in Noord-Holland, bleef de 3e maar niet plakken op de Brabantse kaspilaren. Vervelend, maar niet onoverkomelijk. Met doeltreffende tyraps is de meetapparatuur alsnog bevestigd en succesvol in werking gesteld. De volgende versie zal een meer solide oplossing krijgen 😉

Op dit moment telt en analyseert Easy Insect Scout de Witte vlieg en haar bestrijders Macrolophus en Nesidiocoris ofwel “Nessi”. Het volgende doel is ook diverse soorten Trips te herkennen. Om het leerproces van Easy te bespoedigen, mochten we volle vangkaarten meenemen ter analyse. Onze werkomgeving is nu dan ook een heus ‘fieldlab’ met vangkaarten en insecten.