Dashboard met gewaskenmerken

De koppeling van meetsysteem en dashboard is een feit. We richten ons nu op de volgende softwareversie voor datagedreven onderzoek naar plantkenmerken. Het doel is fenotypering van verschillende soorten planten in een gecontroleerde omgeving.

Van 20 naar 80

Na de introductie van Plantfellow bij een gewasbeschermingsspecialist zijn de algoritmen doorontwikkeld en de hardware setup verder verfijnd.

Deze maand groeien we letterlijk van 20 naar 80 ‘experiment bakjes’ met een set-up van 5 meter in de klimaatcel. Hiermee kunnen de onderzoekers meerdere experimenten tegelijkertijd analyseren op de gewenste kenmerken.

Remote crop control

Terwijl de algoritmen leren en de nieuwste hightech camera’s geïnstalleerd worden, werken we achter de schermen aan de ontsluiting van alle verkregen data.

Een niet te onderschatten proces met enerzijds de wens om tot een modulair platform te komen en anderzijds klantwensen voor een maatwerkoplossing.

Vanuit het Plantfellow dashboard kunnen verschillende experimenten in de klimaatcel gestart en gevolgd worden.

Toegankelijke data en gebruiksvriendelijke software

De data wordt op verschillende manieren ontsloten. Van realtime videobeelden, timelapses en RGB images tot grafieken en exportmogelijkheden. We gebruiken Sobolt Cloud voor gegevensbeheer, de snelle dataverwerking en toepasmogelijkheden. Ook het Plantfellow dashboard wordt in verschillende fases ontworpen, getest, geïmplementeerd en verbeterd.