Gewasbescherming is dynamisch. En dat geldt ook voor onze productontwikkeling. Om waardevolle oplossingen te leveren die passen bij de veranderende uitdagingen van telers, is samenwerking essentieel. Niet voor niets zijn we al ruim een jaar zelf in de kas voor installatie van ScoutCam en het valideren van de ingewonnen data.

Zo ook bij Deliflor Chrysanten in Maasdijk, waar we de mogelijkheid kregen ScoutCam uitgebreid te valideren in samenwerking met de scoutexpert en teeltmanager.

Verminder risico’s bij het scouten

Gewasbescherming is een complexe taak en vereist veel specialistische kennis. Het is moeilijk te voorspellen waar en wanneer ongedierte zal optreden en zich zal verspreiden. Scouting is essentieel voor de effectiviteit van uw geïntegreerde gewasbescherming. Bij scouting gaat echter veel kostbare tijd verloren met het inspecteren van plakplaten, vaak langdurig met een vergrootglas. Dit is een cruciale taak, maar zeker niet de leukste die er is.

Om foutgevoeligheid en repetitieve arbeid te reduceren hebben we ScoutCam ontwikkeld. Pen- en papierwerk is verleden tijd en overtypen in Excel of andere software is niet meer nodig. Doordat ScoutCam dagelijks data in kan winnen is de teler of veredelaar meer zeker van een schoon gewas en eindproduct. De scoutexpert en teeltmanager kunnen zich focussen op preventiestrategieën en eventuele bestrijding.

Validatie. Validatie. Validatie.

Tijdens de ontwikkeling van ScoutCam hebben we nauw samengewerkt met onder meer de scoutexpert van Deliflor Chrysanten. In de validatie van gegevens is deze externe expertise waardevol gebleken en ook bij de doorontwikkeling naar het automatisch herkennen en tellen van andere plagen in het gewas konden we rekenen op feedback en hulp van Deliflor medewerkers. Dat maakt dat de modellen nog nauwkeuriger geworden zijn en verhoogd het vertrouwen in ScoutCam. 

Rachid, scoutexpert bij Deliflor, onderschrijft dat met ScoutCam plagen nauwkeurig te identificeren zijn: “Misschien wel beter dan met het blote oog en in elk geval sneller en vaker dan dat we zelf kunnen doen. Uiteindelijk gaat het ons helpen in verbeterde en meer efficiënte plaagbestrijding, waar ik graag mee aan de slag ga”.

Neemt u de regie over uw gewasbescherming? Onze specialisten helpen u graag bij het vinden van de beste methode die aansluit bij uw bedrijf en uw uitdagingen. > Contact